Cristin-resultat-ID: 1739504
Sist endret: 16. februar 2020, 16:00
NVI-rapporteringsår: 2019
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2019

Variability and potential of seaweeds as ingredients of ruminant diets: An in vitro study

Bidragsytere:
  • Ana de la Moneda
  • Maria Dolores Carro
  • Martin Riis Weisbjerg
  • Michael Roleda
  • Vibeke Lind
  • Margarita Novoa-Garrido
  • mfl.

Tidsskrift

Animals
ISSN 2076-2615
e-ISSN 2076-2615
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2019
Volum: 9:851
Hefte: 10
Sider: 1 - 19
Artikkelnummer: 851
Open Access

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-85074940943

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Variability and potential of seaweeds as ingredients of ruminant diets: An in vitro study

Sammendrag

This study was designed to analyze the chemical composition and in vitro rumen fermentation of eight seaweed species (Brown: Alaria esculenta, Laminaria digitata, Pelvetia canaliculata, Saccharina latissima; Red: Mastocarpus stellatus, Palmaria palmata and Porphyra sp.; Green: Cladophora rupestris) collected in Norway during spring and autumn. Moreover, the in vitro ruminal fermentation of seventeen diets composed of 1:1 oat hay:concentrate, without (control diet) or including seaweeds was studied. The ash and N contents were greater (p

Bidragsytere

Ana de la Moneda

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Consejo Superior de Investigaciones Cientificas

Maria Dolores Carro

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Universidad Politécnica de Madrid

Martin Riis Weisbjerg

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Aarhus Universitet

Michael Roleda

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved University of the Philippines Diliman
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Divisjon for bioteknologi og plantehelse ved Norsk institutt for bioøkonomi

Vibeke Lind

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Divisjon for matproduksjon og samfunn ved Norsk institutt for bioøkonomi
1 - 5 av 7 | Neste | Siste »