Cristin-prosjekt-ID: 602001
Registrert av: REK Sist endret: 2. mai 2023, 15:39

Cristin-prosjekt-ID: 602001
Registrert av: REK Sist endret: 2. mai 2023, 15:39
Prosjekt

Mammas Mat

prosjektleder

Maria Wik Markhus
ved Havforskningsinstituttet

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Havforskningsinstituttet

Godkjenninger

  • Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK) - 2015/879

Kategorier

Helseprosjekttype

Annet klinisk behandlingsstudium

Tidsramme

Aktivt
Start: 1. september 2015 Slutt: 31. desember 2030

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Mammas Mat

Populærvitenskapelig sammendrag

Studien vil undersøke om inntak av mager fisk i graviditeten vil forbedre mors jodstatus og barnets utvikling. 170 gravide vil bli randomisert til to grupper. Den ene gruppen vil spise mager fisk to ganger i uken, mens den andre gruppen følger sitt vanlige kosthold. Prøver fra blod, urin og morsmelk fra mor vil bli samlet inn, i tillegg til blodprøver av barnet etter fødsel, ved 3, 6 og 12 måneders alder.

prosjektdeltakere

prosjektleder

Maria Wik Markhus

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Havforskningsinstituttet

Maria O'Keeffe

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Avd Barn Lillehammer ved Sykehuset Innlandet HF

Adrian McCann

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Klinisk institutt 2 ved Universitetet i Bergen

Sol Maja Graasvold Bjørkevoll

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Avd Barn Lillehammer ved Sykehuset Innlandet HF

Mari Hysing

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen
1 - 5 av 10 | Neste | Siste »

Resultater Resultater

Infant iodine status and associations with maternal iodine nutrition, breastfeeding status and thyroid function.

Næss, Synnøve; Aakre, Inger; Strand, Tor Arne; Dahl, Lisbeth; Kjellevold, Marian; Stokland, Ann-Elin Meling; Nedrebø, Bjørn Gunnar; Markhus, Maria Wik. 2022, British Journal of Nutrition. SUS, HELSEFONNA, INNLANDET, HAVFORSK, UIBVitenskapelig artikkel

Effects of Two Weekly Servings of Cod for 16 weeks in Pregnancy on Maternal Iodine Status and Infant Neurodevelopment: Mommy's Food, a Randomized-Controlled Trial.

Markhus, Maria Wik; Hysing, Mari; Midtbø, Lisa Kolden; Nerhus, Ive; Næss, Synnøve; Aakre, Inger; Kvestad, Ingrid; Dahl, Lisbeth; Kjellevold, Marian. 2020, Thyroid. NORCE, HAVFORSK, UIBVitenskapelig artikkel

Iodine and Mercury Content in Raw, Boiled, Pan-Fried, and Oven-Baked Atlantic Cod (Gadus morhua).

Dahl, Lisbeth Jane; Duinker, Arne; Næss, Synnøve; Markhus, Maria Wik; Aakre, Inger; Nerhus, Ive; Midtbø, Lisa Kolden; Kjellevold, Marian. 2020, Foods. HAVFORSKVitenskapelig artikkel

Effects of seafood consumption on mercury exposure in Norwegian pregnant women: a randomized controlled trial.

Næss, Synnøve; Kjellevold, Marian; Dahl, Lisbeth Jane; Nerhus, Ive; Midtbø, Lisa Kolden; Bank, Michael; Rasinger, Josef Daniel; Markhus, Maria Wik. 2020, Environment International. UoMaA, HAVFORSKVitenskapelig artikkel
1 - 5 av 8 | Neste | Siste »